Veganská bábovka

Rychlá, vynikající bábovka, kterou si ihned oblíbíte pro její lehce banánovou chuť.

Základní těsto:

2 banány (místo vejce)
1,5 hrnečku polohrubé mouky
1 - 1/2 hrnečku třtinového cukru (s cukrem opatrně – banány dělají bábovku sladší)
1/2 hrnečku oleje (můžeme použít třeba kokosový)
1 hrnek rostlinného mléka
kypřící prášek (pokud máme větší pytlík, použijeme jen půlku či méně – jinak by bábovka měla štiplavou chuť)
hrubá mouka/strouhanka na vysypání formy

 

Podle přání a chuti:

  • Mleté ořechy
  • Strouhaný kokos
  • Mák
  • Kakao (pokud chceme dělat mramorovou bábovku)
  • Čokoládu na vaření

 

Postup:

Banány rozmačkáme vidličkou. V míse smícháme všechny ingredience na základní těsto, dobře promícháme, aby se nevytvořily hrudky.
Poté přidáme do těsta podle chuti ořechy, mák či kokos (nebo co máme v bábovce nejraději) a opět dobře promícháme. Poté nalijeme do formy, kterou jsme předem vymazali olejem a vysypali hrubou moukou či strouhankou.
Pokud chceme dělat mramorovou bábovku, část těsta odlijeme a smícháme s kakaem. Do formy lijeme střídavě světlé a tmavé těsto, abychom vytvořili vzor.
Bábovku pečeme v předehřáté troubě na cca 170 – 190°C. Špejlí občas zkusíme, jestli se těsto ještě lepí. V případě, že ne, vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Nakonec bábovku ještě můžeme polít rozpuštěnou čokoládou na vaření. Necháme zatuhnout a podáváme.

Veganská bábovka

 

Obrázek
Vytvořeno09.04.2020
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím