Trhané kuřecí maso v arašídové omáčce

2 kuřecí stehna
lžíce arašídového másla
lžíce rajčatového protlaku
lžíce sójové omáčky Shoyu
stroužek česneku
dle chuti třtinový cukr
½ balení ovesné smetany
kulatozrnná rýže natural k podávání (1/2 hrnku)
sůl

Nejdříve uvařte ve vodě kuřecí stehna (cca 1,5-2h). Rýži propláchněte zalijte vodou a vařte 20-25 minut. Až stehna vychladnou, oberte je a pomocí vidličky natrhejte na vlákna. Do hrnce dejte arašídové máslo, protlak a sójovou omáčku. Promíchejte a vlijte smetanu. Přidejte prolisovaný stroužek česneku se solí, a nakonec dle chuti doslaďte třtinovým cukrem. Vmíchejte připravené natrhané kuřecí maso, promíchejte a servírujte s rýží.

Tip! K vaření stehen přidejte mrkev, celer a petržel, česnek a cibuli, a budete mít zároveň uvařený i vývar.

 Trhané kuřecí maso v arašídové omáčce s rýží - postup

Trhané kuřecí maso v arašídové omáčce s rýží - postup

Trhané kuřecí maso v arašídové omáčce s rýží - postup

Obrázek
Vytvořeno08.04.2020
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím