Staročeský houbový Kuba

Houbový Kuba, jídlo, které se podle tradice podává jako polední jídlo na Štědrý den. Jedli ho již staří Slované. 

Připravíme si:

Postup:

Kroupy vaříme v osolené vodě s troškou olivového oleje po dobu 30ti minut. Po uvaření necháme asi 5 minut dojít a pak scedíme.
Na másle zpěníme cibulku, přidáme česnek, sůl, kmín a podusíme předem povařené sušené houby.
Zapékací misku nebo jinou vhodnou nádobu (plech, pekáček) vymažeme máslem (po staročesku sádlem). Do mísy vložíme krou
py a promícháme s olivovým olejem. Poté vmícháme směs hub s cibulkou a česnekem a ještě dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Na povrch naskládáme plátky másla či polijeme rozpuštěným sádlem a asi 25 minut pečeme v troubě.


Dáváme poštovné zdarma

Vyberte si u nás dobroty alespoň za 1500 Kč a za poštovné nám zaplatíte jen tím, že jste.


Máme rádi ekologii
Planetu se snažíme zahlcovat nejméně, jak to jenom jde. Využíváme pouze opakovaně použitelné obaly, takže už žádné nové nemusíme nakupovat.


Víme, co prodáváme
Potraviny, které v e-shopu nabízíme, sami dobře známe. Vaříme z nich a máme je rádi.


Nabízíme pouze kvalitu
Nesaháme hned tak po něčem. Chceme pro vás jen to nejlepší a dodavatele i výrobky si pečlivě vybíráme.


Máme fajn ceny
Naše práce nás naplňuje, proto chceme být nadále co nejvíc cenově dostupní pro každého z vás.