Špenátovo - mandlová indická směs

Špenátovo - mandlová indická směs

Vynikající směs ze špenátu, mandlí, s houbami, tofu a kokosovým mlékem. Zdravý oběd či večeře, na které si pochutnají i ti, kteří nejsou na veganské stravě.

Budeme potřebovat:

  • Listový špenát (čerstvý či mražený - 1 balení)
  • Půl šálku loupaných mandlí
  • 1 menší cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • Kokosové mléko/kokosová smetana na vaření
  • 6 žampionů
  • Tofu - lahůdkové, marinované, natural (dle chuti)
  • Konopná semínka
  • Mořská či himalájská sůl 
  • Koriandr (mletý)
  • Římský kmín (mletý)
  • Olivový olej

Postup:

Na olivovém oleji zpěníme cibulku s prolisovaným česnekem, zaprášíme římským kmínem a koriandrem, přidáme lžičku kokosového oleje a necháme chvilinku podusit. Následně přidáme listový špenát a mandle (musí být minimálně 1 hodinu před vařením namočené). Podlijeme vodou, povaříme a následně přidáme kokosové mléko či smetanu. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem a chvilku povaříme. Následně přidáme pokrájené žampiony s tofu a vaříme, dokud houby nezměknou. 

Jako přílohu volíme například bezlepkové těstoviny, vařenou pohanku či rýži.

 Špenátovo - mandlová indická směs
Vytvořeno08.07.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím