Šmajstrla rodinný mlýn zpracovává pouze českou pohanku, a to šetrně a mechanicky. Takto zpracovaná pohanka si uchovává všechny vitamíny. Díky zpracování pouze české pohanky, nemůže dojít ke kontaminaci lepkem, je tedy zaručena naprostá bezlepkovost.
Pohanka lámanka je oloupaná pohanka dále přemletá na menší velikost, tak aby se do zrníčka dostala lépe voda a tím pádem bude rychleji naměklá. Lámanka je vhodná jako příloha, můžeme jí použít i jako zavářku do polévky, nebo si ji jen tak vsypejte do jogurtu místo vloček.
Šmajstrla pohanku nemusíte vařit. Pohanka kroupa je stále živé zrno, které po dvou dnech vlhčení vypustí klíček. Pohanku můžete jíst denně.
Jak připravit pohanku?
Postup, jak uvařit pohanku. Pokud chcete zachovat co nejvyšší obsah prospěšných látek, pohanku lámanku nevařte. Pouze ji nasypte do kastrolu, nebo jiné nádoby a zalijete převařenou vodou (ne vroucí) v poměru 1: 1,5 – 2 (1 díl pohanky na 1,5-2 díly vody). Čím více vody, tím řidší bude výsledná kaše. Nádobu s pohankou přikryjte pokličkou a nechte 20 minut změknout.
Složení:
pohanka
Skladování:
Skladujte v suchu.