ŠMAJSTRLA Pohanka lámanka 400g

Pohanka je přirozeně bezlepková potravina, lámanka je navíc velmi jednoduchá na přípravu.
Obrázek
39,00 Kč35,45 Kč bez DPH9,75 Kč / 100 g
Skladem více jak 5 ks
pozítříPřepravní společností:ihnedOsobně na prodejně:
KódV1NATURAL-0025VýrobcePohankový mlýn ŠMAJSTRLA s.r.o.
Nakupte ještě za 1 200 Kč a získejte dopravu zdarma.
Nakupte ještě za 300 Kč a získejte  dárek zdarma

Pohanka je přirozeně bezlepková, lehce stravitelná a prospěšná surovina. Semeno pohanky je bohaté na minerální látky (zinek, draslík, železo, vápník, fosfor, měď, selen) a vitamíny (především skupiny B). Obsahuje také vysoké procento bioflavonidu, rutinu, obsaženého v semenech i slupkách. Rutin - má příznivý vliv na cevní systém v těle. Pohanka také pomáhá udržovat správnou funkci střev a trávení, příznivě ovlvňuje bolestivou menstruaci, stavy podrážděnosti, bolehlav.
Pohanku je vhodné jíst společně s jakoukoliv zeleninou, neboť přítomnost vitamínu C, má příznivý vliv na vstřebávání rutinu z pohanky.

Vhodná pro bezlepkáře, vegany a vegetariány.

Složení
pohanka
Alergeny žádné

Použití
Pohanka je vhodná do hotových polévek, vývarů jako příloha, k přípravě kaší, pomazánek, do nádivek, k zapékání, k výrobě placek.
Hodí se i do zabijačkových specialit.
Podle chuti dochucujte pohanku česnekem, cibulkou, bylinkovým kořením, houbami, bazalkou, kmínem, 

TIP! Při koupi vybírejte raději mechanicky loupanou pohanku, poznáte ji podle světlé barvy, je chutnější a obsahuje více prospěšných látek.


Výživové údaje ve 100 g
Energetická hodnota 1490 kJ / 355 kcal
Sušina 87,3 g
Bílkoviny 12,2 g
Vláknina 2,7 g
Sacharidy 68 g
Tuk 2,8 g


Skladování:
Skladujte v suchu.

Příprava pohanky 
Postup, jak uvařit pohanku. Pokud chcete zachovat co nejvyšší obsah prospěšných látek, pohanku lámanku nevařte. Pouze ji nasypte do kastrolu, nebo jiné  nádoby a zalijete převařenou vodou (ne vroucí)  v poměru 1: 1,5 – 2 (1 díl pohanky na 1,5-2 díly vody). Čím více vody, tím řidší bude výsledná kaše. Nádobu s pohankou přikryjte pokličkou a nechte 20 minut změknout.

Informace o výrobci:  
Šmajstrla mlýn
V našem rodinném mlýně je česká pohanka loupaná  šetrně mechanicky, aby v ní zůstávaly veškeré vitamíny. Samozřejmostí je její přirozená bezlepkovost, v našem mlýně totiž zpracováváme pouze českou pohanku, tedy nemůže dojít ke kontaminaci lepkem. Pohanka lámanka je oloupaná pohanka dále přemletá na menší velikost, tak aby se do zrníčka dostala lépe voda a tím pádem bude rychleji naměklá.

PopisObrázky
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím