RAW veganský bylinkový sýr

RAW veganský bylinkový sýr

Alternativa živočišného sýra, který si můžete vytvořit doma sami ... :-) Jeho příprava nepatří mezi nejjednodušší, ale ani mezi složité ... Zkuste a uvidíte :-) 

  • 2 šálky pekanových ořechů (namočených přes noc)
  • 1 šálek vody
  • 1 lžička mořské soli
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička probiotického prášku nebo probiotik v kapslích
  • Čerstvé bylinky na obalení

Všechny ingredience kromě probiotik a bylinek rozmixujeme úplně najemno. Vmícháme do směsi probiotický prášek. Přendáme hmotu do misky, zakryjeme utěrkou a necháme 24 hodin při pokojové teplotě odpočívat.

Poté rozdělíme "sýr" na 2 až 3 kusy a vytvarujeme do kulatého či podlouhlého tvaru. Bochánek zabalíme do utěrky, vložíme do cedníku a zatěžkáme na několik hodin. Pod cedník si dáme misku, z bochánku se zatěžkáním vytlačí velké množství vody. Čím déle necháme zatěžkané, tím tvrdší sýr bude. 

Nakonec obalíme bochánek v čerstvých (nasekaných) či sušených bylinkách podle vaší chuti.

 RAW veganský bylinkový sýr
Vytvořeno08.07.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím