PRO-BIO Cizrna ve slaném nálevu BIO 400g

Cizrna má výbornou, lehce oříškovou chuť. číst dále
PRO-BIO Cizrna ve slaném nálevu  BIO 400g
32,40 Kč
8,10 Kč / 100 g
KódV1PRO-BIO-4660
Tento produkt nelze zakoupit
Očekáváme naskladnění
Hlídací pesPřidat k oblíbeným
Nakupte ještě za 1 000 Kč a získejte dopravu zdarma.
Popis

Cizrna (hrách římský) je velmi kvalitní a výživná luštěnina. Ceněná je pro vysoký obsah bílkovin a mnoha zdraví prospěšných látek. Připravíte z ní saláty, pomazánky (včetně známého hummusu), polévky, orientální pokrmy nebo ji podávejte jako přílohu. Sterilovaná cizrna je vynikajícím řešením pro všechny, kdo ji nechtějí připravovat zdlouhavým mnohahodinovým namáčením a vařením – je ihned k použití!

Složení:
cizrna*, voda, sůl
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

TIP: Cizrna neboli římský hrách, připravený v klasické smetanové omáčce na paprice. Rychlý, vynikající oběd či večeře pro každého. 

Budeme potřebovat: 

Podle chuti: 

  • 1 červená paprika 

Možné přílohy: 

Postup: 

Cizrnu si večer předem, než ji budeme vařit, dáme namáčet do hrnce se studenou vodou. Přiklopíme pokličkou a necháme stát. 
Druhý den namočenou cizrnu dáme v též vodě vařit (cizrnu vaříme tak dlouho, dokud Vám není chuťově přijemná - někdo raději tvrdší a někdo měkčí.) 
Na hlubokou pánev či do hrnce (podle toho, v čem chceme připravit omáčku) nalijeme trošku olivového oleje, nadrobno nakrájíme cibulku a na rozehřátém oleji ji orestujeme. Přidáme k ní sladkou papriku a necháme lehce zapražit.
 
Máte - li rádi v omáčce i papriku čerstvou, nakrájejte ji na kousky či plátky podle toho, jak ji máte nejraději, a restujte ji polečně s cibulkou, dokud nezměkne. Až poté přidejte sladkou papriku. 

Cibulku s paprikou zalijeme mlékem a necháme povařit. Následně přidáme i smetanu (množství mléka a smetany je individuální dle toho, kolik omáčky si přejete. Někdo raději hodně cizrny a málo omáčky, někdo naopak. Záleží na Vás :-) ) Na mírném ohni omáčku vaříme. 

K zahuštění omáčky použijeme mouku smíchanou s troškou vody, aby nám nevznikly hrudky, nebo odebereme malý díl uvařené cizrny a tyčovým mixérem rozmixujeme. Pokud je výsledná kaše příliš hustá, přidáme malé množství vody a poté tímto zahustíme omáčku. Můžeme ji samozřejmě dochutit i troškou sušených bylinek.

Omáčku následně povaříme ještě cca 5 minut a máme hotovo!
 
  •  Uvařenou, přeceděnou cizrnu můžeme smíchat s omáčkou. Určitě je ale lepší nechat ji zvlášť a omáčku k ní přidat až při servírování na talíř. Zachová si tak tu správnou chuť a konzistenci. 
Přílohu připravíme klasicky tak, jak jsme zvyklí. 
  • Při servírování můžeme dozdobit čerstvou bazalkou či jinou bylinkou, kterou máme doma. 

Dobrou chuť ! :-)

 




 


Dáváme poštovné zdarma

Vyberte si u nás dobroty alespoň za 1000 Kč a poštovné máte ZDARMA.


Máme rádi ekologii
Planetu se snažíme zahlcovat nejméně, jak to jenom jde. Využíváme pouze opakovaně použitelné obaly, takže ŽÁDNE nové.


Víme, co prodáváme
Potraviny, které v e-shopu nabízíme, sami dobře známe. Vaříme z nich a máme je rádi.


Nabízíme pouze kvalitu
Nesaháme hned tak po něčem. Chceme pro vás jen to nejlepší a dodavatele i výrobky si pečlivě vybíráme.


Máme fajn ceny
Naše práce nás naplňuje, proto chceme být nadále co nejvíc cenově dostupní pro každého z vás.