PRO-BIO Cizrna ve slaném nálevu BIO 400g

Cizrna má výbornou, lehce oříškovou chuť. číst dále
PRO-BIO Cizrna ve slaném nálevu  BIO 400g
32,40 Kč
8,10 Kč / 100 g
KódV1PRO-BIO-4660
Tento produkt nelze zakoupit
Očekáváme naskladnění
Nakupte ještě za 1 500 Kč a získejte dopravu zdarma.
Popis

Cizrna (hrách římský) je velmi kvalitní a výživná luštěnina. Ceněná je pro vysoký obsah bílkovin a mnoha zdraví prospěšných látek. Připravíte z ní saláty, pomazánky (včetně známého hummusu), polévky, orientální pokrmy nebo ji podávejte jako přílohu. Sterilovaná cizrna je vynikajícím řešením pro všechny, kdo ji nechtějí připravovat zdlouhavým mnohahodinovým namáčením a vařením – je ihned k použití!

Složení:
cizrna*, voda, sůl
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

TIP: Cizrna neboli římský hrách, připravený v klasické smetanové omáčce na paprice. Rychlý, vynikající oběd či večeře pro každého. 

Budeme potřebovat: 

Podle chuti: 

  • 1 červená paprika 

Možné přílohy: 

Postup: 

Cizrnu si večer předem, než ji budeme vařit, dáme namáčet do hrnce se studenou vodou. Přiklopíme pokličkou a necháme stát. 
Druhý den namočenou cizrnu dáme v též vodě vařit (cizrnu vaříme tak dlouho, dokud Vám není chuťově přijemná - někdo raději tvrdší a někdo měkčí.) 
Na hlubokou pánev či do hrnce (podle toho, v čem chceme připravit omáčku) nalijeme trošku olivového oleje, nadrobno nakrájíme cibulku a na rozehřátém oleji ji orestujeme. Přidáme k ní sladkou papriku a necháme lehce zapražit.
 
Máte - li rádi v omáčce i papriku čerstvou, nakrájejte ji na kousky či plátky podle toho, jak ji máte nejraději, a restujte ji polečně s cibulkou, dokud nezměkne. Až poté přidejte sladkou papriku. 

Cibulku s paprikou zalijeme mlékem a necháme povařit. Následně přidáme i smetanu (množství mléka a smetany je individuální dle toho, kolik omáčky si přejete. Někdo raději hodně cizrny a málo omáčky, někdo naopak. Záleží na Vás :-) ) Na mírném ohni omáčku vaříme. 

K zahuštění omáčky použijeme mouku smíchanou s troškou vody, aby nám nevznikly hrudky, nebo odebereme malý díl uvařené cizrny a tyčovým mixérem rozmixujeme. Pokud je výsledná kaše příliš hustá, přidáme malé množství vody a poté tímto zahustíme omáčku. Můžeme ji samozřejmě dochutit i troškou sušených bylinek.

Omáčku následně povaříme ještě cca 5 minut a máme hotovo!
 
  •  Uvařenou, přeceděnou cizrnu můžeme smíchat s omáčkou. Určitě je ale lepší nechat ji zvlášť a omáčku k ní přidat až při servírování na talíř. Zachová si tak tu správnou chuť a konzistenci. 
Přílohu připravíme klasicky tak, jak jsme zvyklí. 
  • Při servírování můžeme dozdobit čerstvou bazalkou či jinou bylinkou, kterou máme doma. 

Dobrou chuť ! :-)

 




 


Dáváme poštovné zdarma

Vyberte si u nás dobroty alespoň za 1500 Kč a za poštovné nám zaplatíte jen tím, že jste.


Máme rádi ekologii
Planetu se snažíme zahlcovat nejméně, jak to jenom jde. Využíváme pouze opakovaně použitelné obaly, takže už žádné nové nemusíme nakupovat.


Víme, co prodáváme
Potraviny, které v e-shopu nabízíme, sami dobře známe. Vaříme z nich a máme je rádi.


Nabízíme pouze kvalitu
Nesaháme hned tak po něčem. Chceme pro vás jen to nejlepší a dodavatele i výrobky si pečlivě vybíráme.


Máme fajn ceny
Naše práce nás naplňuje, proto chceme být nadále co nejvíc cenově dostupní pro každého z vás.