Plněné grilované žampiony

Plněné grilované žampiony

Letní grilování nabízí spoustu možností. Jednou z nich jsou i grilované žampiony :-) 

Připravíme si:

  • 10 - 20 větších žampionů 
  • 50g quinoy (může být i kuskus či bulgur) 
  • Menší šálek listového špenátu 
  • Grilovací koření, oregano, kari, ... (koření dle chuti)
  • Olivový olej 
  • Veganský sýr či tofu natural (vegetariáni mohou použít i eidam či mozzarellu)

Postup:

Žampiony zbavíme slupky, odřízneme nožky a vydlabeme trošku vnitřku, aby se nám vešla náplň.

V hrnci uvaříme podle návodu quinou, kuskus či bulgur. Na pánvi rozehřejeme rostlinný tuk či máslo, přidáme uvařenou quinou, pokrájené nožky žampionů, listový špenát a trošku koření. Směs pár minut restujeme. 

Následně směsí naplníme klobouky žampionů, navrch posypeme strouhaným sýrem či tofu. Naplněné žampiony položíme na alobal.

V menší misce smícháme několik lžic olivového oleje spolu s grilovacím kořením, kari, oreganem. Marinádou potřeme žampiony z vrchu a ze stran, zabalíme pečlivě do alobalu a umístíme na gril. Grilujeme cca 10 - 15 minut. 

Tip: Místo náplně v receptu můžeme houby naplnit třeba listovou bazalkou a pokrájeným cherry rajčátkem. 

 Plněné grilované žampiony
Vytvořeno08.07.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím