Pečený lilek s česnekem a parmezánem

Pečený lilek s česnekem a parmezánem

Výborný pečený lilek připravíte za pár chvil. Hodí se také na gril.

Budeme potřebovat:

  • 2 lilky
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Mořská sůl
  • Špetka pepře
  • 1 malý svazek petrželky
  • Kůra z 1 bio citronu
  • 50g parmezánu

?Postup:

Troubu předehřejeme na 200°C. Omyjeme lilky a podélně rozřízneme. Dužinu nařízneme na několika místech, aby se do ní při pečení dostala chuť česneku a petrželky. Oloupeme česnek, prolisujeme, smícháme s olivovým olejem a směsí důkladně potřeme dužiny lilku. Jemně osolíme a opepříme. Dáme péct od trouby na 30 - 35 minut, dokud lilky nezměknou. 

Petrželku nasekáme nadrobno a nastrouháme parmezán na hoblinky. Upečený lilek podáváme posypaný petrželkou a parmazánem.

 Pečený lilek s česnekem a parmezánem
Vytvořeno08.07.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím