Pečené ovoce s řeckým jogurtem a bílým vínem

Pečené ovoce s řeckým jogurtem a bílým vínem

Zajímavý recept na pečené ovoce v bílém víně, podávané s řeckým medovo - vanilkovým jogurtem.

Připravíme si:

  • 4 nektarinky
  • 4 meruňky
  • 2 blumy
  • 1/2 ananasu
  • 2 jablka
  • Hrst čerstvých malin
  • 1 dl kvalitního bílého vína
  • 2 svitky skořice
  • 2 hvězdičky badyánu
  • cca 200 g řeckého jogurtu
  • Zrníčka z 1 vanilkového lusku
  • 2 lžíce medu

Postup:

Troubu si předehřejeme na 175°C. 

Oloupeme ananas, pokrájíme na kostky. Ostatní ovoce opláchneme a též nakrájíme na větší kousky. Maliny můžeme nechat vcelku. Všechno ovoce narovnáme do zapékací misky. Zalijeme bílým vínem, přidáme skořici a badyán. Pečeme 15 - 20 minut. 

Řecký jogurt smícháme s vanilkovými zrnky.

Pečené ovoce podáváme ozdobené vanilkovým řeckým jogurtem a přelité trochou medu.

 Pečené ovoce s řeckým jogurtem a bílým vínem
Vytvořeno08.07.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím