Pampeliškový med

Pampeliškový med 

Domácí rostlinný med, jehož zásobu oceníte v chladných zimních dnech. 

Připravíme si:

Postup:

Pampeliškové květy propláchneme pod tekoucí vodou a dáme do velkého hrnce. Zalijeme je 2 litry vody. Citrony důkladně opláchneme, nakrájíme na kolečka (i s kůrou), odstraníme pecky a vložíme do hrnce s pampeliškami. Přivedeme k varu, a od bodu varu vaříme asi 10 - 15 minut. Poté odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout a odpočnout do dalšího dne. 

Druhý den přecedíme přes plátýnko do čistého velkého hrnce. Do pampeliškového odvaru přidáme cukr a za častého míchání vaříme asi 1,5 hodiny, než med zhoustne. Hotový přeléváme do čistých sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout. Uchováváme na tmavém a suchém místě.


 Pampeliškový med
Vytvořeno08.07.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím