Marokánky

Sladké marokánky s kandovaným ovocem a čokoládou, oblíbené a tradiční cukroví.

Budeme potřebovat:

  • 100g sušeného a kandovaného ovoce (nesířeného)
  • 120g ořechů (mandle, burské ořechy, vlašské ořechy)
  • 80g třtinového cukru
  • 20g másla
  • 40g špaldové mouky
  • 0,25 l polotučného či rostlinného mléka
  • čokoládu na vaření

Postup:

V mléce na mírném ohni rozpustíme máslo, mouku a cukr. Odstavíme ze sporáku a přimícháme nakrájené sušené ovoce a ořechy. Na pečící papír lžicí klademe marokánky libovolné velikosti, které pečeme v předehřáté troubě do zlatova. 
Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni a vychladlé marokánky poléváme z jedné strany. 

 Marokánky
Vytvořeno08.07.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím