Kuskus je vyroben z tvrdozrnné pšenice, která je zpracována na drobné kuličky, ty jsou poté napařovány, vysušovány a slouží jako výchozí surovina pokrmu. Kuskus se dá připravit jako slaný pokrm tak i sladký, je výživný i lehký. Kuskus lze použít jako hlavní jídlo ale i jako dezert. A všechno je uvařeno za pár minut

V naší nabídce naleznete tyto druhy kuskusu:


Kuskus celozrnný - vyrábí se z celých zrn a proto obsahuje mnoho hodnotných látek z obalových vrstev zrna a hlavně i vlákninu. Tento kuskus se tolik nelepí tak ho doporučuji spíše do salátů a jako příloha.

Kuskus základní z bílé pšenice - pšenice je zbavena obalových vrstev a tím se bohužel přichází o největší množství vlákniny. Tento druh kuskusu pro svoji lepivost doporučuje na zapečené pokrmy. Neznamená to, že se nechodí jako příloha či základ salátu. V tomto případě již při zpracování více pročechrávejte vidličkou :-)

Kuskus ochucený pikantní - rychlý na přípravu a opravdu chutný. Hodí se i jako rychlý oběd v práci.
Složení: Kuskus 95,8 % (pšeničná krupice), koření 1,2 % ( kmín římský, kurkuma, pálivá červená paprika, pepř), sůl, paprika 0,7 %, rostlinný olej, extrakt z kvasnic, cibule, česnek.

Kuskus ochucený tabouleh - vykouzlíte svěží lehké jídlo. Hodí se i jako rychlý oběd v práci.
Složení:  Kuskus 88 % (pšeničná krupice), sůl, extra panenský olivový olej 2,5 %, cukr, cibulový prášek, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, sušená petržel, sušená máta, maltodextrin, přírodní aroma (barvivo: paprikový extrakt, antioxidant: extrakt bohatý na tokoferoly), sušená koncentrovaná citrónová šťáva, kurkuma. 


Jak kuskus připravit ???

Příprava: Vybrané množství kuskusu vložíme do misky a zalijeme horkou vodou v poměru 1:2 (kuskus:voda) a já přidávám trochu oleje nebo másla. Přikryjeme a necháme stát. Po 10-ti minutách se kuskus  krásně napije a změkne.. Doporučuji chvílemi promíchávat aby se neslepil.
 

Kuskusové hody

Řadit dle:3 produkty
 Kuskusový salát
 Kuskus kasablanka (Cassablanka)
 Kuskus s kuřecími kousky a zeleninou