Jak na pečení se sirupy

Pokud se chystáte na pečení vánočního cukroví a chcete nahradit cukr některým z nabízených sirupů ( což je rozhodně lepší varianta) pak Vám přinášíme pár rad na co si dát POZOR.

Pokud nahrazujete v receptu místo cukru sirup musíte odebrat jinou tekutinu a přidat sypkou surovinu, aby jste docílili správné konzistence těsta. Vždy odebírejte poměrnou část všech tekutých surovin nikdy ne jenom část nějaká. Každá surovina má svoji funkci.

  1. Hlavní výhoda sirupů je, že se dobře rozmíchají
  2. POZOR každý sirup má jinou sladivost. Což znamená, že například agáve sirupu budete potřebovat více, protože sladí méně.
  3. A POZOR  jednotlivé sirupu mají také svoji chuť. Myslete na to při vaření či pečení.
  4. Také je důležité vědět, že místo sirupu můžete použít k doslazení pokrájené rozinky. Těsto už potom nemusíte tolik sladit viz. vánočka nebo mazanec.
  5. Pokud použijete alternativní sladidlo k oslazení těsta nebo pokrmu, může se stát, že vám díky obsaženým enzymům zřídne. Tento efekt je výrazný u sladěnky. Pokud tomu chcete předejít, sirup před použitím krátce povařte. Do pokrmu, který chcete zahustit a osladit (koprová omáčka atd.), nejdříve dejte sirup, povařte a potom zahustěte.

Sirupy v naší nabídce naleznete zde...

Obrázek (1)
Vytvořeno17.12.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím