Jáhlové matcha kuličky se strouhaným kokosem

Využití superzdravého matcha čaje je opravdu univerzální - od čaje, přes café latte, po zmrzliny a dorty. Proč ho nezkusit využít i do vánočního cukroví?

Budeme potřebovat:

  • 1 hrnek jahel
  • 2,5 hrnku mandlového mléka
  • 150 g sušených švestek
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • Strouhaný kokos
  • 3 - 4 g Matcha Tea doporučujeme použít Matcha Chef na vaření
  • 1 lžička lesního medu

Postup:

Jáhly nejprve propláchneme v horké vodě a následně dáme uvařit do mandlového mléka. Uvaříme dle návodu. Mandlové mléko by se do jahel mělo zcela vsáknout. Pokud se nám jáhly trošku rozvaří, je to jen dobře. Kuličky budou měkounké. Poté necháme jáhly zcela vychladnout. 

Mezitím sušené švestky zalijeme vroucí vodou tak, aby byly úplně pod vodou. Necháme je asi 5 minut namočené - změknou. Vodu slijeme a švestky položíme na suchý ubrousek, aby se osušily. Osušené švestky dáme do mixéru a umixujeme na hrubší pastu - neměly by v ní být velké kusy ale nemá být ani úplně jemná jako například povidla. Necháme také zcela vychladnout, jako jáhly. 

Po vychladnutí švestek i jahel je dáme do misky, přidáme lžíci kokosového oleje, Matcha čaj, lžičku medu a vypracujeme. Přidáme strouhaný kokos (množství dle konzistence těsta - pokud velmi špatně drží tvar, dáme kokosu více, pokud poměrně dobře drží tvar, nedáváme ho tolik). Směs důkladně vypracujeme. Potom ji přikryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici odpočívat asi na hodinku až dvě. Díky tomu nám zatuhne ve směsi kokosový olej a kuličky půjdou lépe vytvarovat. 

Z vychlazené směsi tvarujeme kuličky o průměru asi 2 centimetry, které obalíme v kokosu a nebo v matcha čaji. Umístímeje do malinkých košíčků. 

Jahlové kuličky matcha s kokosem

Obrázek
Vytvořeno08.07.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím