Jablečný koláč

1 hrnek špaldové mouky hladké (klidně i celozrnné)
2 vejce
Vanilkový cukr
1-3 lžíce cukru (podle zvyku)
1 lžička kypřícího prášku
1/4 - ½ hrnku mléka
2 lžíce másla nebo olej
Šp. soli
3-4 jablka (podle velikosti)
Šťáva z půlky citrónu
2 lžíce marmelády

Vejce vyšlehejte metlou, přilijte olej nebo máslo, mléko. Mléko nepřilévejte celé, nechte si trochu na případné ředění těsta. Podle toho jakou použijete mouku, my použili celozrnnou špaldovou, ta si žádá více tekutiny). Nakonec předejte cukry a prošlehejte.

Postupně přisypte mouku smíchanou s kypřícím práškem. Výsledné těsto by mělo být řídké asi jako na bábovku.

Jablka omyjte a nakrájejte na plátky nebo půlměsíčky. V míse smíchejte jablka se šťávou z půlky citronu a přidejte 2 vrchovaté lžíce džemu. Podle sladkosti jablek a marmelády můžete/nemusíte přidat cukr.

My jsme použili domácí meruňkovo-broskvovou sladkou, takže jsme už cukr nepřidávali.

Jablečný koláč
Vytvořeno22.03.2020
Budete potřebovat

Bionebio Cukr třtinový surový 500g

Bionebio Cukr třtinový surový 500g
Skladem více jak 5 ks
25,39 Kč bez DPH29,20 Kč

PROVITA Kypřící prášek bez fosfátů 40g

PROVITA Kypřící prášek bez fosfátů 40g
Skladem více jak 5 ks
13,39 Kč bez DPH15,40 Kč

Bionebio Cukr třtinový MAURITIUS DEMERARA 500g

Bionebio Cukr třtinový MAURITIUS DEMERARA 500g
Skladem více jak 5 ks
30,35 Kč bez DPH34,90 Kč

Sonnentor Vanilkový cukr mletý BIO 50g

Sonnentor Vanilkový cukr mletý BIO 50g
Skladem více jak 5 ks
130 Kč bez DPH149 Kč

Amylon prášek kypřicí do pečiva bezlepkový BIO 12 g

Amylon prášek kypřicí do pečiva bezlepkový BIO 12 g
Skladem více jak 50 ks
5,36 Kč bez DPH5,90 Kč

Bionebio Kypřící prášek BIO 150g

Bionebio Kypřící prášek BIO 150g
Skladem více jak 5 ks
40,61 Kč bez DPH46,70 Kč

Špaldová mouka hladká BIO 1kg BIOHARMONIE

Špaldová mouka hladká BIO 1kg BIOHARMONIE
Skladem více jak 5 ks
62,61 Kč bez DPH72,00 Kč
Vložit vybrané produkty do košíku
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím