Dýňové risoto

Dýňové risoto

Výtečné risoto s dýní a kokosovým mlékem. Vaření této dobroty je sice trošku náročnější na čas, ale výsledek stojí za to.

Připravíme si:

  • 170 g červených fazolí (předem namočené přes noc)
  • 250 ml kokosového mléka
  • 250 g dýně
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • špetka pepře
  • půl lžičky tymiánu
  • půl lžičky himalájské či mořské soli
  • 230 g rýže 

Postup:

Den předem namočené fazolky povaříme půl hodinky až hodinu ve vroucí vodě (nedáme ji příliš - tak, aby stačila k ponoření fazolek). Až jsou fazole téměř hotové, přidáme k nim kokosové mléko. 
Poté oloupeme dýni, odstraníme z ní semínka a pokrájíme na malé kostičky. Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky či drobné kostičky. Zeleninu přidáme k fazolím, přidáme pepř, sůl a tymián. 
Poté přidáme ještě propláchnutou rýži a dolijeme vodu v hrnci, aby byla 1 - 2 cm nad risotem, přiklopíme pokličkou a vaříme na mírném plameni. Úplně nakonec, přidáme dýni - té ke změknutí stačí zhruba 20 minut ve vroucí vodě. 

 

Podáváme posypané dýňovými semínky, můžeme i kostkami tofu.

 Dýňové risoto
Vytvořeno08.07.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím