Domácí višňová marmeláda


Připravíme si vypeckované višně - v mém případě 850g, cukr, agar, stevii, BIO citrón a vanilkový lusk

1. rozmixujeme je ponorným mixérem a přivedeme k varu. Průběžně odebíráme tvořící se pěnu.

Páté necháme cca 10min probublávat na mírném plameni,  aby se nastartoval přirozený želírovací proces.

2. Přidáme citronovou šťávu a agar, promícháme, aby se netvořili hrudky. Cukr přidávám nakonec. Příliš brzy by zastavil tuhnutí.

TIP!!
"Pokud si myslíme,  že by mohlo být hotovo, odebíráme si malý vzorek bokem na talířek a až vychladne, vidíme, jak je marmeláda tuhá."



3. Ještě horké plníme do vymytých sklenic. Očistíme hrdla, pevně uzavřeme a otočené necháme cca půl hodiny tuhnutí. Po vychladnutí uchováme v chladu a temnu.

 Pro ozvláštnění můžeme přidat různá koření - badyán, skořice, kardamom, vanilka... či citrónovu kůru...

DOBROU CHUŤ !!!!!

 

 


    Dáváme poštovné zdarma

    Vyberte si u nás dobroty alespoň za 1500 Kč a za poštovné nám zaplatíte jen tím, že jste.


    Máme rádi ekologii
    Planetu se snažíme zahlcovat nejméně, jak to jenom jde. Využíváme pouze opakovaně použitelné obaly, takže už žádné nové nemusíme nakupovat.


    Víme, co prodáváme
    Potraviny, které v e-shopu nabízíme, sami dobře známe. Vaříme z nich a máme je rádi.


    Nabízíme pouze kvalitu
    Nesaháme hned tak po něčem. Chceme pro vás jen to nejlepší a dodavatele i výrobky si pečlivě vybíráme.


    Máme fajn ceny
    Naše práce nás naplňuje, proto chceme být nadále co nejvíc cenově dostupní pro každého z vás.