Domácí seitan

Výroba domácího seitanu je poměrně časově náročná. Proč si jím ale nezpříjemnit volné odpoledne? Návod, jak vyrobit tento cenný zdroj bílkovin je tu.
 

Budeme potřebovat:

  • 1 litru vody
  • 1 kg hladké pšeničné mouky (jakákoli jiná mouka je zbytečná – žádná z výživových látek by v ní po výrobě nezůstala.)
  • Mísu na zpracování
 

Postup:

V míse smícháme obě ingredience a propojíme ve vláčné těsto. Přikryjeme a necháme zhruba hodinku stát na kuchyňské lince.
Abychom dostali seitan, musíme z těsta odplavit škrob. Nejrychlejším způsobem je těsto dát do cedníku, který položíme do větší misky napuštěné vodou (může být vlažná i studená.)
Těsto jemně promačkáváme, bude se z něj odplavovat škrob a voda se bude zakalovat. Až budeme mít pocit, že voda je dost kalná, vyměníme ji za čistou. Těsto bude zmenšovat objem a rozpadat se – nyní ho musíme pečlivě spojovat k sobě, aby se nám nerozpadlo, ale zůstalo vcelku. Vodu vyměňujeme, dokud nezůstane úplně čistá – zhruba 4x až 5x.


Ze vzniklého seitanu ještě vymačkáme zbytky vody a nyní už používáme jako koupený – nakrájíme na plátky, kostky, a připravíme k jídlu dle vlastní chuti! :-)



Dáváme poštovné zdarma

Vyberte si u nás dobroty alespoň za 1000 Kč a poštovné máte ZDARMA.


Máme rádi ekologii
Planetu se snažíme zahlcovat nejméně, jak to jenom jde. Využíváme pouze opakovaně použitelné obaly, takže ŽÁDNE nové.


Víme, co prodáváme
Potraviny, které v e-shopu nabízíme, sami dobře známe. Vaříme z nich a máme je rádi.


Nabízíme pouze kvalitu
Nesaháme hned tak po něčem. Chceme pro vás jen to nejlepší a dodavatele i výrobky si pečlivě vybíráme.


Máme fajn ceny
Naše práce nás naplňuje, proto chceme být nadále co nejvíc cenově dostupní pro každého z vás.