Domácí seitan

Domácí seitan

Výroba domácího seitanu je poměrně časově náročná. Proč si jím ale nezpříjemnit volné odpoledne? Návod, jak vyrobit tento cenný zdroj bílkovin je tu.
 

Budeme potřebovat:

  • 1 litru vody
  • 1 kg hladké pšeničné mouky (jakákoli jiná mouka je zbytečná – žádná z výživových látek by v ní po výrobě nezůstala.)
  • Mísu na zpracování

 

Postup:

V míse smícháme obě ingredience a propojíme ve vláčné těsto. Přikryjeme a necháme zhruba hodinku stát na kuchyňské lince.
Abychom dostali seitan, musíme z těsta odplavit škrob. Nejrychlejším způsobem je těsto dát do cedníku, který položíme do větší misky napuštěné vodou (může být vlažná i studená.)
Těsto jemně promačkáváme, bude se z něj odplavovat škrob a voda se bude zakalovat. Až budeme mít pocit, že voda je dost kalná, vyměníme ji za čistou. Těsto bude zmenšovat objem a rozpadat se – nyní ho musíme pečlivě spojovat k sobě, aby se nám nerozpadlo, ale zůstalo vcelku. Vodu vyměňujeme, dokud nezůstane úplně čistá – zhruba 4x až 5x.


Ze vzniklého seitanu ještě vymačkáme zbytky vody a nyní už používáme jako koupený – nakrájíme na plátky, kostky, a připravíme k jídlu dle vlastní chuti! :-)


Dáváme poštovné zdarma

Vyberte si u nás dobroty alespoň za 1500 Kč a za poštovné nám zaplatíte jen tím, že jste.


Máme rádi ekologii
Planetu se snažíme zahlcovat nejméně, jak to jenom jde. Využíváme pouze opakovaně použitelné obaly, takže už žádné nové nemusíme nakupovat.


Víme, co prodáváme
Potraviny, které v e-shopu nabízíme, sami dobře známe. Vaříme z nich a máme je rádi.


Nabízíme pouze kvalitu
Nesaháme hned tak po něčem. Chceme pro vás jen to nejlepší a dodavatele i výrobky si pečlivě vybíráme.


Máme fajn ceny
Naše práce nás naplňuje, proto chceme být nadále co nejvíc cenově dostupní pro každého z vás.