Domácí rajský protlak

Domácí rajský protlak

Využíváte při vaření rajský protlak ? Proč si neudělat domácí, bez chemické konzervace?

Budeme potřebovat:

  • 2 kg zralých rajčátek
  • Lžička mořské či himalájské soli
  • 1/2 - 1 hrnek olivového oleje

Postup:

Předehřejeme si troubu na 150°C.

Rajčata nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Povaříme cca 5 minut, dokud nezměknou. 
Následně rajčata propasírujeme přes cedník, vmícháme sůl a olivový olej (množství oleje volíme dle požadované hustoty). Rajčatovou pastu vylijeme na plech a vložíme do trouby. Při 150°C pečeme zhruba 2 hodiny, přitom pastu promícháváme, aby se odspoda nepřipalovala na plech. Až se z pasty vypaří šťáva a zbyde cca půlka množství hmoty, stáhneme troubu na 120°C a pečeme další 2 - 3 hodiny. Každý 30 minut nezapomeneme promíchávat. 

Hotový protlak vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, rozdělíme do sklenic a uchováváme na chladném a tmavém místě.


Dáváme poštovné zdarma

Vyberte si u nás dobroty alespoň za 1000 Kč a poštovné máte ZDARMA.


Máme rádi ekologii
Planetu se snažíme zahlcovat nejméně, jak to jenom jde. Využíváme pouze opakovaně použitelné obaly, takže ŽÁDNE nové.


Víme, co prodáváme
Potraviny, které v e-shopu nabízíme, sami dobře známe. Vaříme z nich a máme je rádi.


Nabízíme pouze kvalitu
Nesaháme hned tak po něčem. Chceme pro vás jen to nejlepší a dodavatele i výrobky si pečlivě vybíráme.


Máme fajn ceny
Naše práce nás naplňuje, proto chceme být nadále co nejvíc cenově dostupní pro každého z vás.