Domácí mandlová pomazánka


Budeme potřebovat

  • Sáček neloupaných mandlí (případně již nadrcených)
  • Olej (hroznový, kokosový, konopný …)
  • Třtinový cukr (nebo jiné sladidlo, které používáme – javorový sirup, …)

Postup

Někdo mandle před samotnou výrobou namáčí do vody - já jsem je použila nenamočené, a i tak byla pomazánka výborná :-)
Mandle, v případě, že máme mandle celé, nakrájíme na drobnější kousky. Pokud máme kvalitní mixér, nemusíme.
Vložíme mandle do mixéru (osobně jsem použila malý kuchyňský mixér, ve kterém to ale nešlo, takže jsem přešla na tyčový) a mixujeme, dokud z mandlí nevznikne pasta. Bude poměrně hustá, takže je třeba ji trošku zjemnit olejem – právě hroznovým či kokosovým. Ještě přidáme třtinový cukr či vybrané sladidlo, a chvilku směs ještě umixujeme.
Z mixéru mandlovou pomazánku dáme do mističky a uchováváme v lednici.
Takto připravená pomazánka je vynikající, sladká, bez přidaných konzervačních látek (proto v lednici také nevydrží moc dlouho.)
Pomazánku můžeme použít na pečivo, wafle, nebo mlsat jen tak :-)

Domácí mandlová pomazánka
Vytvořeno01.03.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím