Domácí mandlová pomazánka


Budeme potřebovat

  • Sáček neloupaných mandlí (případně již nadrcených)
  • Olej (hroznový, kokosový, konopný …)
  • Třtinový cukr (nebo jiné sladidlo, které používáme – javorový sirup, …)

Postup

Někdo mandle před samotnou výrobou namáčí do vody - já jsem je použila nenamočené, a i tak byla pomazánka výborná :-)
Mandle, v případě, že máme mandle celé, nakrájíme na drobnější kousky. Pokud máme kvalitní mixér, nemusíme.
Vložíme mandle do mixéru (osobně jsem použila malý kuchyňský mixér, ve kterém to ale nešlo, takže jsem přešla na tyčový) a mixujeme, dokud z mandlí nevznikne pasta. Bude poměrně hustá, takže je třeba ji trošku zjemnit olejem – právě hroznovým či kokosovým. Ještě přidáme třtinový cukr či vybrané sladidlo, a chvilku směs ještě umixujeme.
Z mixéru mandlovou pomazánku dáme do mističky a uchováváme v lednici.
Takto připravená pomazánka je vynikající, sladká, bez přidaných konzervačních látek (proto v lednici také nevydrží moc dlouho.)
Pomazánku můžeme použít na pečivo, wafle, nebo mlsat jen tak :-)


Dáváme poštovné zdarma

Vyberte si u nás dobroty alespoň za 1000 Kč a poštovné máte ZDARMA.


Máme rádi ekologii
Planetu se snažíme zahlcovat nejméně, jak to jenom jde. Využíváme pouze opakovaně použitelné obaly, takže ŽÁDNE nové.


Víme, co prodáváme
Potraviny, které v e-shopu nabízíme, sami dobře známe. Vaříme z nich a máme je rádi.


Nabízíme pouze kvalitu
Nesaháme hned tak po něčem. Chceme pro vás jen to nejlepší a dodavatele i výrobky si pečlivě vybíráme.


Máme fajn ceny
Naše práce nás naplňuje, proto chceme být nadále co nejvíc cenově dostupní pro každého z vás.