Cizrnová pomazánka hummus

Cizrna uvařená nebo z plechovky 300g (uschovejte 1 hrnek vody na případné ředění pomazánky). Návod - jak uvařit cizrnu?
2 lžíce tahini
1-3 stroužky česneku
Štáva z citronu
Sůl, pepř
Sušená rajčata podle chuti, pokrájená na malé kousky včetně 1 lžíce ochuceného oleje z rajčat.

Cizrnu s česnekem rozmixujte v drtiči nebo tyčovým mixérem do hladké kaše. Pokud máte raději méně jemný hrudkovitý hummus, mixujte kratší dobu.

Přidejte česnek, tahini, sůl a pepř, šťávu z citrónu. Vše ještě promixujte, nebo promíchejte. Pokud je hummus příliš hustý, přilévejte vodu z cizrny. Přidejte nadrobno nakrájená sušená rajčata a trochu oleje z rajčat.

Nakonec můžete přidat i posekanou petrželku nebo koriandr.

Podávejte s pečivem, krutony, nebo kousky čerstvé zeleniny. Skvěle se jako lžička hodí nakrájená mrkev nebo řapíkatý celer. 

cizrnová pomazánka postup

cizrnová pomazánka postup

Cizrnová pomazánka hummus
Vytvořeno12.05.2020
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím