Cizrnová polévka

240 g vařené cizrny (množství v plechovce)
3 malé mrkve, 1 batáta
vývar/ voda se sypkým bujónem Wurtzl
himalájská sůl, pepř
½-1 lžička mletého kardamonu
lžíce tahini pasty


Postup

Mrkve a batát očistěte. Nakrájejte na kousky a dejte do hrnce. Přidejte cizrnu a zalijte vývarem/vodou, aby veškerá zelenina byla ponořená. Vařte 20 minut. Směs rozmixujte, přidejte tahini, kardamon, sůl a pepř a pořádně promíchejte.

Cizrnu můžete použít hotovou v konzervě, anebo si cizrnu uvřit předem. Pokud si nejste jistí, jak se vaří cizrna, podívejte se na náš další článek.

cizrnová polévka postup

cizrnová polévka postup


Tip!
Na ozdobu použijte čerstvou pažitku a semínka

Cizrna má poměrně neutální chuť, proto použijte na přípravu vývar nebo bujón, pokud přidáte pouze vodu, polévka bude chuťově nevýrazná.

 

 

Cizrnová polévka
Vytvořeno03.05.2020
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím