Bulgur se zeleninou

Ingredience:
  • 150 g bulguru
  • 1 cibule
  • 6–8 stroužků česneku
  • 1 větší kedlubna
  • 50 g mraženého nebo čerstvého hrášku
  • 50 g mražené kukuřice
  • půlka červené papriky
  • rajčata a ledový salát na ozdobu
  • bazalka
  • sojová omáčka „Johsen Shoyu“
  • čerstvá petrželka na ozdobu
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl

Bulgur propláchneme, přidáme asi 400 ml vody, trochu soli a dáme pomalu vařit. Přikryjeme pokličkou. Velice mírným varem a bez míchání bude bulgur měkký asi za 20 minut.

Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Společně s hráškem, kukuřicí a nakrájenou červenou paprikou ji uvaříme ve slané vodě zvlášť. Zcedíme a vývar ponecháme na podlévání.

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uvařenou zeleninu, krátce orestujeme, podlijeme trochu zeleninovým vývarem, okořeníme bazalkou a chvíli vše podusíme.

Zeleninovou směs dochutíme sojovou omáčkou a přimícháme bulgur. Nezahušťujeme, pouze prohřejeme.

Teplý bulgur se zeleninou natlačíme do misek, upěchujeme a pak vyklopíme na talíře. Obložíme rajčaty a listy ledového salátu a ozdobíme čerstvou petrželkou.

Obrázek
Vytvořeno08.07.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím