Bulgur se zeleninou

Ingredience:
  • 150 g bulguru
  • 1 cibule
  • 6–8 stroužků česneku
  • 1 větší kedlubna
  • 50 g mraženého nebo čerstvého hrášku
  • 50 g mražené kukuřice
  • půlka červené papriky
  • rajčata a ledový salát na ozdobu
  • bazalka
  • sojová omáčka „Johsen Shoyu“
  • čerstvá petrželka na ozdobu
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl

Bulgur propláchneme, přidáme asi 400 ml vody, trochu soli a dáme pomalu vařit. Přikryjeme pokličkou. Velice mírným varem a bez míchání bude bulgur měkký asi za 20 minut.

Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Společně s hráškem, kukuřicí a nakrájenou červenou paprikou ji uvaříme ve slané vodě zvlášť. Zcedíme a vývar ponecháme na podlévání.

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uvařenou zeleninu, krátce orestujeme, podlijeme trochu zeleninovým vývarem, okořeníme bazalkou a chvíli vše podusíme.

Zeleninovou směs dochutíme sojovou omáčkou a přimícháme bulgur. Nezahušťujeme, pouze prohřejeme.

Teplý bulgur se zeleninou natlačíme do misek, upěchujeme a pak vyklopíme na talíře. Obložíme rajčaty a listy ledového salátu a ozdobíme čerstvou petrželkou.


Dáváme poštovné zdarma

Vyberte si u nás dobroty alespoň za 1500 Kč a za poštovné nám zaplatíte jen tím, že jste.


Máme rádi ekologii
Planetu se snažíme zahlcovat nejméně, jak to jenom jde. Využíváme pouze opakovaně použitelné obaly, takže už žádné nové nemusíme nakupovat.


Víme, co prodáváme
Potraviny, které v e-shopu nabízíme, sami dobře známe. Vaříme z nich a máme je rádi.


Nabízíme pouze kvalitu
Nesaháme hned tak po něčem. Chceme pro vás jen to nejlepší a dodavatele i výrobky si pečlivě vybíráme.


Máme fajn ceny
Naše práce nás naplňuje, proto chceme být nadále co nejvíc cenově dostupní pro každého z vás.