Bulgur pokaždé jinak


Bulgur je obilnina.


Je to nalámaná celozrnná pšenice. Je již předvařený, čímž šetří Váš čas. Použít ho můžete všude tam, kde využíváte rýži. Dále se dá použít jako součást nejrůznějších pokrmů – masitých i zeleninových jídel, karbanátků, nádivek nebo jako zavářka do polévky. Je lehce stravitelný a hodí se pro připravu vegetariánských, dietních ale i dětských pokrmů.bulgur obsahuje řadu vitamínů a minerálů. Má hodně bílkovin, vlákniny a velmi příznivě působí na nervovou soustavu.


Příprava bulguru

  • můžete jej vařit cca 12 minut a poté vodu slít
  • já ho vařím cca 5 minut a poté ho nechám pod pokličkou dojít
Bulgur se připravuje vždy v poměru 1:3 (bulgur x voda)

V naší nabídce můžete najít:


Bulgur pšeničný - název pochází z arabštiny a znamená "vařený". Je to zpracovaná, hrubě pomletá pšenice, která si získala oblibu díky své ořechové chuti a velmi jednoduché přípravě. Hodí se do zeleninových a masových jídel jako příloha.

Bulgur pšeničný tmavý - rozdíl mezi pšeničným natural a tmavým je, že bulgur tmavý je navíc jemně pražený. Tento bulgur je chuťově výraznější.

Bulgur pokaždé jinak

Řadit dle:2 produkty
 Bulgur hodně na rychlo :-)
 Bulgur se zeleninou

Smrkáček